Obiceiuri de nuntă – Atelier interactiv, 31 august 2013 / Madrid




Diaspora românească reprezintă un segment important în păstrarea și promovarea tradițiilor, meșteșugurilor și folclorului național. Nu de puține ori putem vedea acțiuni care promovează românismul adevărat (în sensul de dragoste și respect pentru valorile reprezentative, fără polemici etnice și revendicări ale “paternității” unor aspecte general valabile pentru spațiul cultural european).


Am avut plăcerea de a descoperi proiectul Folclor, tradiții și obiceiuri românești- casa ta este și aici, prezentat de Asociația hispano-română România, cofinanțat de DPRRP (Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni) și care se va desfășura la sediul Fedrom din strada Wad-Ras, nº 19, Madrid. Mai multe informații despre ideea proiectului găsiți pe http://folclortraditiisiobiceiuriromanesti.blogspot.com.es.


Sâmbătă 31 august (zi care celebrează limba noastră – Ziua Limbii Române) are loc al doilea din cele șase ateliere interactive și anume cel dedicat Obiceiurilor de nuntă (Costumbres de bodas). Se vor face audiții din folclorul ceremonialului nupțial, vizionări ale unor martori video, se vor povesti experiențe legate de marele eveniment din trilogia vieții (carevasăzică se va merge pe rememorare). În plus, se vor etala și costumele tradiționale.


Timp și spațiu: sâmbătă 31 august, la orele 18:00 în sediul FEDROM din strada Wad-Ras, nº 19, Madrid. Metro Francos Rodriguez linia 7, Estrecho linia 1, ieșire Navarra