Sambata seara a fost o seara de exceptie in sediul FEDROM. O asistenta numeroasa la cel de al patrulea atelier " Costume populare, medicina populara si stiluri muzicale folclorice" din cadrul proiectului "Folclor, traditii si obiceiuri romanesti" , prezentat de asociatia Romania si cofinantat de DPRRP, coordonat de Ica Tomi
Este foarte greu de redad in cuvinte atmosfera placuta din sediul Fedrom. Si de aceasta data, foarte multi participanti au venit imbracati in frumoase costume populare, remarcand frumoasele costume purtate de domnul Miguel Fonda Stefanescu, presedintele Fedrom, d-nul Marius Sarb, vicepresedinte Fedrom, Marin Mateescu si multi altii.
In prima parte d-na Eugenia Mateescu, imbracata intr-un superb costum oltenesc, a prezentat costumele populare in special din zona Olteniei, costume de mare valoare unele avand peste 100 de ani si care toate apartin domniei sale. O prezentare frumoasa cu explicatii complete despre realizarea frumoaselor costume populare.
In a doua parte am prezentat cateva aspecte din folclorul medical, o tema extrem de interesanta, in care ne-am amintit si am invatat cateva din credintele si superstitiile populare, am vorbit despre magie, despre plante de leac , deochi, descantece etc
In a treia parte protagonismul i-a apartinut Cristinei Vlasin si de aceasta data nu ca interpreta, ci a facut o frumoasa prezentare a stilurilor muzicale folclorice, bine documentata si foarte atragatoare.
Finalul atelierului i-a apartinut Gabrielei Tone ,care a incantat audienta cu frumoasele cantece populare, cu o voce si o interpretare de exceptie. Gabriela a interpretat cantece din diferite zone ale Romaniei spre incantarea publicului care a si dansat.
Un ajutor foarte binevenit pentru buna desfasurarea atelierului, ne-a fost acordat de
d-nul Esteban Tomas Navarro, d-na Florentina Samoila, d-na Cecilia Limona si d-na Dorina Toader.
Mult mai multe fotografii puteti gasi pe pagina proiectului din Facebok:https://www.facebook.com/pages/Folclore-Tradici%C3%B3n-Y-Costumbres-Rumanas/119454898225188?ref=hl
Sambata 26 octombrie, la orele 18:00 va asteptam la unul dintre cele mai frumoase si atractive ateliere din cadrul proiectului de "Folclor,traditii si obiceiuri romanesti" , prezentat asa cum v-am spus de nenumarate ori, de asociatia Romania, al carui presedinte este d-nul Miguel Fonda Stefanescu si cofinantat de DPRRP.
In acest atelier d-na Eugenia Mateescu va scoate din lada de zestre a domniei sale, cele mai frumoase costume populare din diferite zone ale Romaniei si o sa vi le prezinte, vom vorbi despre medicina populara sau folclorul medical , o tema extrem de interesanta si care fiecare dintre noi are cel putin cateva cunostinte , de aceea va astept ca sa ne impartasiti ceea ce stiti; partea finala a atelierului va fi prezentata de Cristina Vlasin care ne va vorbi despre stilurile muzicale folclorice si in aceasta parte a atelierului o avem invitata pe d-na Gabriela Tone, o indragita interpreta de muzica populara. Va interveni ca de obicei d-ra Ionela Iacob , etnolog , se va exemplifica cu inregistrari video si mai avem inca multe, multe surprize.
Sper ca aceasta prezentare v-a convins si va asteptam cu mare drag pe toti, iar cei care doresc pot sa vina imbracati in minunatele noastre costume populare.
El sábado 26 de octubre , a las 18: horas, os esperamos en uno de los más bonitos talleres hasta ahora, del proyecto "Folclore ,tradiciones y costumbres rumanas", presentado como ya sabéis por la asociación Romania, cuyo presidente es Miguel Fonda Stefanescu y financiado por DPRRP.
En este taller la señora Eugenia Mateescu sacara de su baúl los más bellos trajes tradicionales rumanos y los presentara; luego hablaremos de la medicina popular, de la cual muchos de ustedes ya conocen algunos aspectos o la han practicado alguna vez; en la parte final del taller el protagonismo correrá a cargo de Cristina Vlasin que presentara los estilos musicales folclóricos rumanos. Tendremos como invitada a una conocida cantante de folclore, la señora Gabriela Tone y muchas más sorpresas.
Como de costumbre intervendrá la señorita Ionela Iacob, etnóloga, con explicaciones mas técnicas, y las ejemplificaremos con videos y fotos.
Esperamos que esta presentación les haya convencido para acudir y participar en el evento, les esperamos con mucho cariño y los que así lo deseen acudan vestidos con trajes tradicionales.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu